top of page

Новини

Децата и храната

21.08.2020

001s.jpg
007.jpg

Да покажем на децата откъде идва храната – това е цел, която сме си поставили и продължаваме да работим по нея от няколко години. Как от малкото семенце пораства растение, което дава плод, който може да ни нахрани? Как да се грижим за земята, която ни дава тези богатства? Колкото по-рано човек се научи да цени природните богатства, толкова по-голям шанс има да ги опазим.

003.jpg
008.jpg

Вече два дни при нас в с. Надарево тичат деца по двора и в градините, берат зеленчуци и готвят. Децата от „Весела детска къща“ от гр. Търговище за поредна година ни бяха на гости. С помощта на шеф Кирил, от екипа на Ботаника Лайф, те направиха вкусни пици. А кой не обича пица със свежи чери доматки? И ето така, с игри и сладко хапване, се учим за живота, от живота, чрез преживяване.

011.jpg
010.jpg

Маги разказа на децата, как в миналото хората са месили тесто в нощвите. Всеки има своето малко парченце тесто, което да омеси и да почувства хляба между пръстите си.

019.jpg
018.jpg
002.jpg
016.jpg

И за да е още по-хубаво, вече няколко човека от селото ни споделиха, колко е приятно по-често да се чува детски смях наоколо.

bottom of page