top of page

Покана за обучение

ЧИСТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
Петдневно обучение с включено настаняване - юли

Logo_curv_new.png

Дати на провеждане: 20.07.2020 - 24.07.2020

Фондация Ботаника Лайф, организира петдневно практическо обучение по устойчиво земеделие. Курсът има за цел да въведе участниците в основните понятия в сферата на устойчивото земеделие и да ги запознае с практически методи и похвати за отглеждане на плодове и зеленчуци по екологичен начин в семейната градина или малко стопанство. Обучението ще запознае участниците с раличните форми на чисто земеделие, в това число пермакултура, биодинамично и природно земеделие.


По време на курса, участниците ще се запознаят с методите на отглеждане на екологична продукция в демонстрационното поле на фондацията в село Надарево. Ще участват в практически задачи за обработка и съхраняване на почвата, използване на билкови настойки, мулчиране, използване на водните ресурси и съчетаване на растителни видове с цел растителна защита и подпомагане растежа на културите.


Участниците ще придобият следните знания и умения по време на обучението:


  • Да боравят с основна терминология на устойчивото земеделие;

  • Да разпознават основни растителни видове, използвани като полезни растения в устойчивото земеделие;

  • Да прилагат на практика устойчиви похвати за обработка на почвата и отглеждане на основни култури в семейната градина или малко стопанство;

  • Да приготвят някои основни билкови настойки за екологично торене и растителна защита;

  • Да изработват за собствени нужди зеленчукови лехи и компостерни съоръжения;

  • Да мулчират с растителна био-маса.

За кого е предназначено обучението:


За всеки, който се интересува от отглеждане на екологично-чиста храна в домашни условия или в малко стопанство, с цел лично ползване или бизнес реализация. Обучението е въвеждащо и НЕ е необходимо участниците да имат предварителна подготовка.


Дати и място на провеждане: 20-24 юли 2020, с. Надарево, община Търговище.


Записване


Моля, изпратете и-мейл на info@botanicalife.org. В имейла, посочете трите имена на желаещите да бъдат записани за участие и мобилен номер за контакт. След получаването на Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас! Записвания се приемат до изчерпване на местата. Участие в курса не е гарантирано преди да бъде потвърдено от нас. За информация: тел. 0894412349.


Краен срок за записване: 13.07.2020


Такса за участие


195 лв (с включено ДДС) на участник за целия курс на обучение. Плащането се извършва по банков път, по сметка на Фондация Ботаника Лайф.

Какво е включено в таксата:


Участие в курса, достъп до градините на фондацията, обучителни материали, използване на семинарна зала и настаняване в хотелската част на базата на Фондация Ботаника Лайф, за периода на провеждане на курса (четири нощувки). Таксата не включва изхранване, но участниците ще могат да използват кухнята на базата за приготвяне на своя храна.

Базата е новопостроена, с три звезди, всяка стая има собствен санитарен възел.


Отстъпки:


  • Такса за студенти – 150 лв (с включено ДДС) на участник за целия курс на обучение.

  • За ученици, неучащи или безработни младежи до 29 години – Фондацията осигурява външно финансиране за покриване таксите за обучение. Моля, обадете се на тел. 0894412349 за повече информация.

Всички плащания следва да бъдат направени по банков път, по сметка на Фондация Ботаника Лайф, която ще бъде предоставена на одобрените участници.

Минимален брой участници в курса: 5 човека

Максимален брой участници в курса с настаняване – 15 човека


Обучител:


Галина Пенчева – лектор по устойчиво и екологично земеделие към Фондация Ботаника Лайф. Освен че се грижи за голяма част от опитното поле на фондацията, Галя има и своя малка био градинка в с. Царевци, която поддържа по методите на пермакултурата – разбира се, с много любов.


Програма на обучението


Предварителната програма за обучението, може да намерите тук.

image_edited.jpg
snimka.jpg
bottom of page